sobota 13. decembra 2014

Pečená cvikla so slaninkou a balkánskym syrom podľa Soni

Tak túto chuťovečku stačí raz vyskúšať a stanete sa závislí. Možno si ju pripraviť len tak na večer k vínu alebo ako prílohu k jedlu. Jednoduché a dokonalé. Soničkina verzia so slaninkou je neprekonateľná :)

Budeme potrebovať:
- 2 cvikly
- balkánsky syr
- anglická slanina na tenko nakrájaná (napr. Lidl)
- olivový olej

Cviklu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska (asi 4 mm). Poukladáme do zapekacej misy alebo na plech vystlaný papierom na pečenie. V oboch prípadoch dno potrieme olivovým olejom i kolieska cvikly zvrchu. Jemne osolíme, okoreníme (napr. bazalkou) a dáme piecť do vyhriatej rúry (160 stupňov) na asi 20 min. Po 20 minútach kolieska otočíme, a pečieme ďalších 20 min. Potom na každé koliesko cvikly dáme kúsok slaninky a plátok balkánskeho syra a pečieme ešte ďalších 10-15 min. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára