sobota 18. júna 2016

Mrkvovo-batátová polievka

Toto je recept na veľmi rýchlu a zároveň veľmi chutnú polievku, ktorá je navyše jednoduchá. Len treba mať ponorný mixér.
Budeme potrebovať:
- 1 menšiu cibuľu
- trochu masla
- 1 KL nastrúhaného zázvoru
- 1/2 KL lyžičky karí korenia
- čierne korenie
- 300 g mrkvy
- 2 batáty
- 1 zeleninový bujón
- soľ
- šťava z 1/2 citróna
- petržlenová vňať

V hrnci roztopíme maslo, pridáma nedrobno nakrájanú cibuľu, zázvor, 1/2 lyžičky kari korenia a trochu čierneho korenia. Keď cibuľa zosklovatie, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a na kocky nakrájaný batát (samozrejme všetko ošúpané). Trochu opražíme a potom zalejeme asi 1 l vody alebo podľa toho, akú hustú máte radi. Pridáme bujón a necháme variť, kým zelenina nie je mäkká. Po odstavení polievku rozmixujeme a dochutíme ešte soľou a šťavou z citróna.
Na ozdobenie možno ešte použiť tekvicový olej a petržlenovú vňať.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára