nedeľa 3. decembra 2017

Jablkové pité

Tento tradičný jesenný koláč som piekla ešte v októbri, len doteraz nevydalo to sem pridať. Kolegom Nórom opäť chutilo, veď ako inak :)
Budeme potrebovať:
- 400 g hladkej múky
- 250 g masla izbovej teploty
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- 100 g práškového cukru
- 2 vajíčka

Plnka:
- 1 kg jabĺk
- 1 vanilkový cukor
- mletá škorica
- kryštálový cukor podľa chuti

Zmiešame ingrediencie na cesto a vypracujeme hladké cesto (keby bolo tvrdé, tak môžme pridať 2 lyžice mlieka). Rozdelíme ho na 2 rovnaké diely, rozvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Navrstvíme jablkovú plnku (ošúpané jablká nastrúhame a zmiešame so škoricou a cukrom) a prikryjeme druhým plátom. Popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 180 stupňov kým nemá cesto ružovkastý nádych. Vrch posypeme práškovým cukrom.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára