Tento tradičný jesenný koláč som piekla ešte v októbri, len doteraz nevydalo to sem pridať. Kolegom Nórom opäť chutilo, veď ako inak :)
Budeme potrebovať:- 400 g hladkej múky
- 250 g masla izbovej teploty
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- 100 g práškového cukru
- 2 vajíčka
Plnka:
- 1 kg jabĺk
- 1 vanilkový cukor
- mletá škorica
- kryštálový cukor podľa chuti
Zmiešame ingrediencie na cesto a vypracujeme hladké cesto (keby bolo tvrdé, tak môžme pridať 2 lyžice mlieka). Rozdelíme ho na 2 rovnaké diely, rozvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Navrstvíme jablkovú plnku (ošúpané jablká nastrúhame a zmiešame so škoricou a cukrom) a prikryjeme druhým plátom. Popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 180 stupňov kým nemá cesto ružovkastý nádych. Vrch posypeme práškovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára