Budeme potrebovať:
- 220 g grahamových sušienok
- 100 g masla
- 500 g mascarpone
- 1 menšie kokosové mlieko (165 ml)
- 1/2 šálky kryštálového cukru
- 3 vajíčka
- 1 konzerva kúskov ananásu (pevný podiel 340 gramov)
- strúhaný kokos
Sušienky rozdrvíme, zalejeme roztopeným maslom a vypracujeme sušienkovú hmotu, ktorú natlačíme na dno tortovej formy a aj na okraje. Dáme do chladničky a zatiaľ si pripravíme syrovú hmotu. Nezabudneme dať predhriať rúru na 150 stupňov. Mascarpone vymixujeme s cukrom do hladka (kto má rád trochu sladšie, môže dať 3/4 šálky cukru, toto je verzia taká naozaj málo sladká), pridáme kokosové mlieko, opäť premiešame a po 1 zašľahaváme vajíčka. Ananásové kúsky pokrájame na malé kúsočky (nedala som všetok ananás, na spodku mi zostala tak 1/8) a pridáme ich do zmesi, premiešame Tú potom vylejeme na sušienkový základ. Formou dobre pobúchame o stôl, aby zmes sadla a zanikli prípadné vzduchové bubliny. Dáme piecť na cca 50 minút. Treba sledovať, vrch prípadne prikryť alobalom. Ja som tak spravila neskoro, vrch som už mala dobre chytený = vytvorila sa na ňom hnedá skaramelizovaná kôrka, ktorú som ale po vytiahnutí z rúry s ľahkosťou vedela dať dole a bola dobrá ;-). Cheesecake necháme chladnúť, medzitým si dáme ešte na pekáč papier na pečenie, na ktorý vysypeme strúhaný kokos. Dáme do rúry na 2-3 min, pokým kokos jemne nezhnedne. Posypeme vrch cheesecaku. Keď je koláč vychladnutý, dáme ho ešte aspoň na 2-3 hodiny do chladničky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára