Na 4 porcie budeme potrebovať:
- 2 stredne veľké cvikly
- 2 stredne veľké jablká
- 500 ml zeleninového vývaru
- 500 ml jablkového cideru
- 1 malá červená cibuľa
- soľ, čierne korenie, olej
- (kyslá smotana)
Cibuľu si nakrájame na drobno, cviklu i jablká ošúpeme a nakrájame na malé kocky (prípadne nastrúhame, potom sa to bude kratšie variť). Do hrnca s rozohriatym olejom pridáme nakrájanú cibuľu a cviklu a restujeme spolu asi 5 minút. Pridáme nakájané jablko, trochu posolíme a okoreníme. Zalejeme vývarom a 300 ml cideru a pod pokrievkou varíme, kým nie je cvikla mäkká (okolo 25 - 30 minút). Polievku mixérom rozmixujeme, ak je príliš hustá, dolejeme cider (ak sme ho medzitým nevypili :)). Podávame s kyslou smotanou, alebo aj nie :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára