Tak sa stalo, že som sa na istom ústave zoznámila so Soňou. Ďakujem vyšším mocnostiam! Ďalšia spriaznená duša ... a aj táto prekvapivo starne :) Nuž, hľadala som nejaký šikovný receptík, na niečo mňamy, kde jej budeme môcť strčiť a zapáliť sviečku a budem to môcť zajtra aj povláčiť po polke Bratislavy. Soňa, ešte si to nečítaj!
Ako vždy, išla som najprv hľadať k Lucy (vynikajúci blog!) a u nej som našla odkaz na Anetu, ktorá ma inšpirovala tentokrát. Zvíťazili hruškovo-zázvorové muffiny, pôvodný recept je vraj od Nigelly. Ja som ho trošku upravila na menej sladkú a viac zázvorovú verziu.
Potrebujeme:
- 250 g hladkej múky- 2 ČL prášku do pečiva
- 130 g kryštálového cukru
- 80 g hnedého cukru
- 2 ČL mletého zázvoru
- 140 ml kyslej smotany
- 125 ml rastlinného oleja
- 1 PL medu
- 2 vajcia
- 1-2 hrušky
Postup:
Hrušku ošúpeme a pokrájame na malé kocky (ono, kľudne to môžu byť aj iné telesá). Medzitým si predhrejeme rúru na 200 stupňov. V mise zmiešame múku, prášok do pečiva, všetok kryštálový cukor, zázvor a len cca 60 g hnedého cukru. V inej mise zmiešame vajcia, smotanu, olej a med, dobre premiešame a pridáme k zázvorovej zmesi. Všetko spolu dobre premiešame, a napokon pridáme nakrájané hrušky. Cesto je dosť husté, preto som ho lyžicou naberala do jednotlivých formičiek. Vystačilo mi to presne na 12 kúskov. Na záver každý muffin posypeme zvyšným hnedým cukrom (cca pol lyžičky na jeden muffin), aby to po upečení krásne škrípalo pod zubami.
Ifka, akoze klobuk dole, uplna parada!!!! :)
OdpovedaťOdstrániťBTW- to su tie formicky, ktore jej rovno nechame? ;)
D.
Nie, nie, tie su moje! :) pekne, ze? :)
OdstrániťAle Lucka pise, ze piekla tiez, takze tieto mozno napokon budeme moct zjest este predtym, ako to vypukne :))
dakujem dakujem mozem potvrdit, ze boli su a budu vyborne!
OdpovedaťOdstrániť