sobota 26. decembra 2015

Banánový cheesecake

A do zbierky pribúda ďalší recept na vynikajúci cheesecake, tentoraz banánový.
Budeme potrebovať:
Cesto:
- 2 šálky pomletých piškót
- 1/2 šálky mletých vlašských orechov
- 110 g roztopeného masla
Krém:
- 3 mäkké banány
- 1 PL citrónovej šťavy
- 3/4 šálky trstinového cukru
- 2 PL vaječného likéru
- 500 g mascarpone
- 250 ml šľahačky
- 4 vajcia
- 2 ČL vanilkové extraktu
- 1 PL kukuričného škrobu

Z orechov, piškót a rozpusteného masla spravíme cesto, ktoré vtlačíme na dno tortovej formy (ak sa podarí, tak aj po okrajoch) a odložíme do chladničky.
Banány rozmixujeme do hladka, pridáme k nim 1/4 šálky cukru a citrónovú šťavu a na panvici restujeme pár minút, kým sa cukor nerozpustí. Primiešame vaječný likér a necháme vychladnúť. 
Mixérom prešľaháme mascarpone so šlahačkou, zvyšným cukrom, vajciami, kuk. škrobom a vanilkovým extraktom. Nakoniec vmiešame banány.
Krém vylejeme na cesto a pečieme pri 160 stupňoch asi 50-60 minút (na spodok rúry môžeme dať plech s vodou).
Cheesecake necháme v rúre vychladnúť a potom ho ešte odložíme na pár hodín do chladničky.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára