Budeme potrebovať:
- 1 malý karfiol
- 2 vajíčka
- 3/4 šálky strúhaného eidamu
- 1/2 šálky strúhaného parmezánu
- 1/2 šálky strúhanky
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Scedíme a vychladnutý posekáme na malé kúsky. Dáme do misy, pridáme rozmiešané vajíčka, eidam, parmezán, strúhanku, rozpučený cesnak a soľ. Poriadne premiešame a necháme odstáť cca 20 minút. Rúru si predhrejeme na 170 stupňov. Z karfiolovej zmesi tvarujeme rukami guľky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme do zlatista, cca 20 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára