Na 4 - 6 porcií budeme potrebovať:
- 2 lyžičky rasce
- kúsok zázvoru
- 600 g mrkvy
- 140 g červenej šošovice
- 1 l vývaru
- 130 ml kokosového mlieka
- mletá pálivá červená paprika
- soľ, mleté čierne korenie
- olivový olej
V rozohriatom hrnci na sucho opečieme rascu (asi 1 min), kým začne uvoľnovať arómu. Polovicu potom odoberieme a odložíme. Do hrnca s rascou prilejeme asi lyžicu olivového oleja a opražíme na ňom ošúpaný a na jemno nakrájaný zázvor. Pridáme mrkvu (nakrájanú na kolieska), šošovicu, vývar a kokosové mlieko. Varíme spolu, kým mrkva a šošovica nie sú mäkké. Rozmixujeme do hladka, dosolíme, dokoreníme. Podávame posypané červenou paprikou (alebo čili) a odloženou rascou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára