Slaný karamel je proste závislosť, to sa nedá prestať jesť ... Na polevu na cheesecake (a ešte aj do zásoby) budeme potrebovať:
- 200 g kryštálového cukru
- 90 g masla
- 120 ml šľahačkovej smotany
- 1 ČL soli
V širšom hrnci na miernom ohni rozpustíme cukor. Treba to stále miešať drevenou vareškou, časom sa začnú tvoriť z cukru takéto hrudky:
Neprestávame miešať, ono sa to zleje napokon do takejto tekutiny:
Opatrne a postupne pridávame maslo. Ja som si hrniec dala na horák bez zapnutého plynu, pretože karamel začne tvoriť bubliny a praskať, tak treba dávať pozor, aby ste sa nepopálili. Za stáleho miešania sa tam maslo postupne rozpustí a môžme to opäť vrátiť na plyn.
Keď je maslo úplne rozpustené a zmiešané s karamelom (nespojí sa to úplne) opatrne začneme prilievať smotanu. Opäť dajte hrniec radšej bokom a až po chvíľke opäť naspäť. Nechajte prevrieť asi 1 minútu. Odstavíme z ohňa, pridáme soľ a rozmiešame. Takto to nejako potom vyzerá:
Necháme vychladnúť a použijeme ako polevu na koláč. Trocha sa mi z toho ešte zvýšilo, skladujeme v uzavretej nádobe v chladničke a potichúčky vyjedáme :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára