utorok 22. apríla 2014

Piňa-colada rezy

Aké by to bolo pečenie bez kokosu? :) Spravila som teda jednoduchý koláč, ktorý ale výborne chutí.

Potrebujeme:
cesto:
- 1 konzervu ananásového kompótu
- 1 šálku polohrubej múky
- 3/4 šálky kryštálového cukru
- 1 kypriaci prášok
- 2 ČL sódy bikarbóny
- 2 vajíčka

Suché ingrediencie spolu premiešame, potom pridáme vajíčka a rozmixovaný ananás. Cesto premiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme cca 20 min pri teplote 180 stupňov.
Ako sa nám pečie cesto, pripravíme si kokosovú plnku, na ktorú potrebujeme:
- 1 dcl mlieka
- 1 šálka kokosu
- 1/4 šálky kryštálového cukru
- 200 ml kyslej smotany
- 200 ml šľahačkovej smotany
- 1 želatínový stužovač


Do mlieka dáme cukor, necháme zovrieť, odstavíme a pridáme kokos, ktorý v mlieku necháme zmäknúť. Keď kokosová zmes vychladne, pridáme smotanu a vyšľahanú šľahačku. Nakoniec pridáme želatínový stužovač, pripravený podľa návodu. Krém natrieme na koláč a kým si pripravíme polevu, dáme koláč do chladničky.








Polevu pripravíme z:
- 0,5 l ananásovej šťavy z kompótu zmiešanú s ananásovým džúsom
- 1 ks Zlatý klas.
Uvaríme (podľa návodu) hustú polevu, ktorú necháme trochu vychladnúť a po lyžiciach kladieme a rozotrieme na koláč.


A toto je výsledok, ktorý stojí za zahryznutie :).


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára