sobota 19. apríla 2014

Špagety s pestom z medvedieho cesnaku

No kým som na Zelený štvrtok nemala doma nič zelené na varenie, na druhý deň sa to zmenilo. Podnikli sme totiž s krpcami výlet na Plavecký hrad (dobrá turistika pre deti, ich tempom sme boli hore za hodinku) a okrem toho, že sme videli odvážlivcov paraglidistov, ktorí štartovali z lúky hneď pod hradom, cestou v lese som nazbierala medvedí cesnak. Tak som trochu browsovala čo s ním, a napokon som dala dokopy toto:

Budeme potrebovať (2 porcie):
- 200 g špagiet alebo tagliatelle
- sušené paradajky
- asi 10 cherry paradajok
- kytičku medvedieho cesnaku
- za hrsť kešu orieškov (nesolených)
- 1/2 dl olivového oleja
- soľ, čiene korenie
- parmezán


Najprv si pripravíme pesto: medvedí cesnak odstonkujeme, opláchneme a vysušíme. Dáme do mixéra spolu s kešu orieškami, olivovým olejom, štipkou soli a čierneho korenia.









Rozmixujeme. Dáme variť špagety, keď sú hotové, zmiešame ich s pestom (ak sa nám zdajú cestoviny sucháme, dolejeme ešte olivový olej), pridáme nakrájané sušené paradajky, prepolené cherry rajčinky a hobliny parmezánu.









Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára