Na 2 porcie potrebujeme:
- drvený koriander
- drvený kmín
- chilli
- soľ
- sézam
- tymián
- kurkuma alebo kari korenie
- olivový olej
- 1 menší karfiol
- 1 sáčok ryže vo vrecku
- 1 biely jogurt
- hrsť strúhaného kokosu
- trochu masla
V mažiari treba podrviť všetky koreniny zo začiatku listu ingrediencií, ide to aj v miske :). Pridáme trochu olivového oleja a koreniny poriadne zmiešame.
Následne koreniny dáme do zapekacej misky, do ktorej vložíme aj ružičky umytého a vysušeného karfiolu. Misku prekryjeme (napr. alobalom) a dobre pretrasieme, aby sa karfiol obalil v koreninovej zmesi. Dá sa to samozrejme spraviť aj ručne. Dáme piecť do rúry (160 stupňov) asi na pol hodinku, kým karfiol nechytí farbu a trochu nezmäkne.
Medzitým si uvaríme ryžu a pripravíme omáčku, ktorú si toto jedlo pýta, aby to nebolo suché. Ako keď k vyprážanému karfiolu dávame tatarskú omáčku. Na troche masla opražíme strúhaný kokos, ktorý potom zmiešame s bielym jogurtom. A exotická večera/obed je na svete :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára