nedeľa 8. júna 2014

Indický karfiol

Ak ste aj vy znudení z jedinej úpravy karfiolu, na ktorú sme na Slovensku zvyknutí a okrem toho vás ešte navyše trápi aj "zdravosť" tejto vyprážanej verzie, skúste tento recept, ktorý je tak trochu exotický, ale ak máte radi indické chute, bude sa vám to páčiť.

Na 2 porcie potrebujeme:
- drvený koriander
- drvený kmín
- chilli
- soľ
- sézam
- tymián
- kurkuma alebo kari korenie
- olivový olej
- 1 menší karfiol
- 1 sáčok ryže vo vrecku
- 1 biely jogurt
- hrsť strúhaného kokosu
- trochu masla

V mažiari treba podrviť všetky koreniny zo začiatku listu ingrediencií, ide to aj v miske :). Pridáme trochu olivového oleja a koreniny poriadne zmiešame.


Následne koreniny dáme do zapekacej misky, do ktorej vložíme aj ružičky umytého a vysušeného karfiolu. Misku prekryjeme (napr. alobalom) a dobre pretrasieme, aby sa karfiol obalil v koreninovej zmesi. Dá sa to samozrejme spraviť aj ručne. Dáme piecť do rúry (160 stupňov) asi na pol hodinku, kým karfiol nechytí farbu a trochu nezmäkne.



Medzitým si uvaríme ryžu a pripravíme omáčku, ktorú si toto jedlo pýta, aby to nebolo suché. Ako keď k vyprážanému karfiolu dávame tatarskú omáčku. Na troche masla opražíme strúhaný kokos, ktorý potom zmiešame s bielym jogurtom. A exotická večera/obed je na svete :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára