Na cesto budeme potrebovať:
- 6 vajec
- 170 g kryštálového cukru
- 220 g polohrubej múky
- 20 g kakaa
- 1 1/2 KL prášku do pečiva
- štipka soli
- 6 PL oleja
- 4 PL vody
- džem na potretie piškóty
Žĺtka našľaháme s cukrom dopenista, pridáme olej, prešľaháme, vodu a prešľaháme. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Bielka vyšľaháme so štipkou soli a postupne pridáme k žĺtkovej zmesi. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190 stupňov cca 20 minút. Z piškóty stiahneme papier a vrátime ju späť na plech. Ešte teplú potrieme džemom.
Pripravíme si kokosovú plnku:
- 200 ml mlieka
- 125 g stuženého tuku- 150 g kryštálového cukru
- 250 g strúhaného kokosu
Mlieko s cukrom a tukom (ja som dala Heru) zahrievame, kým sa cukor a tuk neroztopia. Potom pridáme kokos a krátko povaríme, kým sa mlieko trochu vyvarí. Kokosová hmota sa nesmie veľmi vyvariť, lebo potom bude plnka suchá a bude sa rozpadávať. Ešte teplú plnku rozotrieme na piškótu.
Nasleduje krém z vaječného likéru:
- 6 plátkov želatiny
- 2 vajíčka
- 75g masla
- 60g pr. cukru
- 1 vanilkový cukor
- 250 ml šľahačky
- 200 ml vaječného likéru
- strúhaná čokoláda na ozdobenie
Želatínu dáme napučať do trochu studenej vody, zatiaľ rozdelíme vajíčka na bielky a žĺtky. Maslo, pr. cukor a van. cukor vymiešame, pridáme žĺtka a prešľaháme. Želatinu vyžmýkame a dáme zohriať do hrnca, aby sa rozpustila. Hrniec vezmeme z plameňa a postupne miešaním pridávame vaječný likér. Potom si vyšľaháme šľahačku a zvlášť tie dve bielka. Do maslového krému, ktorý sme si pripravili na začiatku, postupne primiešavame želatinu s likérom, potom postupne šľahačku a nakoniec sneh z bielkov. Rozotrieme na kokosovú plnku a vrch posypeme strúhanou čokoládou. Dáme do chladničky.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára