- 200 ml sladkého bieleho vina
- 175 ml olivového oleja
- 220 g hladkej múky
- 130 g trstinového cukru
- 3 vajcia
- nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
- nastrúhaná kôra z 1 citróna
- 1 ČL prášku do pečiva
- 200 g bezkôstkového hrozna
- 3-4 PL trstinového cukru na posypanie
- 2-3 PL píniových orieškov
Najprv si privedieme víno k varu a na miernom ohni varíme, kým sa neodparí na približne 1 dcl. Necháme vychladnúť. Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, kôru z citróna i pomaranča, múku a prášok do pečiva. Poriadne premiešame a napokon pridáme vychladnuté víno a opäť premiešame. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.
Na vrch poukladáme hrozno, posypeme opraženými píniovými orieškami a trstinovým cukrom. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 35 minút.
Tuším na ostalo nejaké víno :) Na zdravie a dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára