Na korpus budeme potrebovať:
5 vajec
24 dkg kr. cukru
1,5 dcl vlažnej vody
1 dcl oleja
30 dkg polohr. múky
1/2 prášku do pečiva
(džem na potretie korpusu)
Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme vodu, prešľaháme, pridáme olej, prešľaháme. Pridáme múku s práškom do pečiva, premiešame a napokon pridáme postupne sneh z bielkov. Vylejeme do vysypanej formy a pečieme asi 30-35 minút pri teplote 180 stupňov.
Tento korpus by mal byť dostatočne vysoký, aby ste ho vedeli prekrojiť na 3 časti.Čokoládová plnka s nutelou:
2 čokoládové pudingy
0,5 l mlieka
2 lyžice kr. cukru
4 lyžice nutely
3 kocky horkej čokolády
350 g masla
4 lyžice prášk. cukru
Spodnú a strednú časť korpusu potrieme džemom, a na ten budeme dávať čokoládovú plnku. Tu si pripravíme nasledovne: z mlieka, pudingu a cukru uvaríme puding, bude taký echt čokoládový. Ešte do horúce vmiešame nutelu a horkú čokoládu. Necháme vychladnúť, ale občas premiešame, aby sa nám na pudingu nevytvorila koža. Medzitým si maslo vymiešame s cukrom a keď je puding už vychladený postupne ho vmiešame do maslovej zmesi. Plnkou naplníme všetky poschodia, i celú tortu, ktorú dáme do chladničky.
Zdobenie:
2 balenia trubičiek (ja som našla také 160 gramové)
lentilky/kandizované ovocie
stuha
Tortu napokon zdobte až v deň, kedy sa bude podávať, aby sa vám trubičky nerozmočili (to mi poradila kamarátka Soňa :). Trubičky teda prekrojíme na polovicu (čo u mňa znamenalo cca do výšky torty), poukladáme po odvode - krém by ich mal udržať.
Trubičky zatiahneme mašľou a nedokonalosti vyhladenia krému na vrchu zakamuflujeme napr. kandizovaným ovocím, ja som mala doma pomaranč. Pre deti by boli efektné lentilky po celej ploche.
Dobrú chuť! :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára