Na 2 porcie budeme potrebovať:
- olivový olej
- 1 stredný baklažán
- soľ, čierne korenie
- 1 mango
- pár lístkov mäty
- kúsok čerstvého zázvoru
- chilli
- kešu oriešky
- (klíčky)
Baklažán dobre umyjeme, odrežeme konce a škrabkou na zemiaky lúpeme na tenké plátky = rezance. Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja, na ktorom budeme osolené a okorenené rezance restovať asi 7 minút, kým nie sú mäkké. Na omáčku si olúpeme mango, nakrájame na menšie kúsky a v mixéri ho rozmixujeme spolu s mätou, trochou soli a čierneho korenia, troškou zázvoru a chilli (ja som dala mini kúsok, keďže moc pálivé jedlo nezvládam) a asi lyžicou olivového oleja. Rezance premiešame s mangovou omáčkou a posypeme klíčkami (tie som nemala, tak neboli) a kešu orieškami (tie som ešte jemne opražila na panvici od baklažánu, naozaj to spraví lepšiu chuť).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára