Budeme potrebovať (4 porcie):
- asi 250 g cestovín (tagliatelle, pappardelle, snáď aj farfalle)
- 1 kg maslovej tekvice
- 2 vetvičky tymiánu
- pár lístkov šalvie
- 50 g masla
- mandľové lupienky
- olivový olej
- soľ
Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na tenké plátky. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Do pekáča dáme tekvicu, premiešame s 2 lyžicami olivového oleja, pridáme lístky tymiánu a soľ a poriadne premiešame. Pečieme asi 20 minút, kým tekvica nezmäkne a jemne neskaramelizuje.
Dáme variť cestoviny a zatiaľ si na troške olivovového oleja opražíme na panvici trochu mandlí. Keď už máme hotovo, mandle presypeme bokom do misky, panvicu utrieme papierovou utierkou do čista a pridáme maslo, ktoré rozohrejeme.
Doň dáme šalviu, cestoviny a tekvicu. Premiešame, aby sa cestoviny obalili maslom.
Jednotlivé porcie posypeme ešte opraženými mandľami. Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára