nedeľa 9. novembra 2014

Jablkový cheescake so škoricou

Kto má rád chuť škorice, v kombinácii s jablkami, tak tento koláčik je pre ňho ako stvorený. Inšpiráciu som opäť našla tu

Budeme potrebovať:
sušienkový základ:
- 220 g sušienok
- 100 g masla
- za hrsť orechov (napr. vlašských)
plnka:
- 500 g mascarpone
- 1 kyslá smotana (200 g)
- 3 vajíčka
- 1 detská jablková výživa (150 g)
- 1 PL mletej škorice
- 3/4 šálky hnedého cukru
- 1 PL kukuričného škrobu
poleva:
- 5-6 jabĺk
- 1 PL masla
- 1/4 šálky detskej jablkovej výživy
- 1 ČL mletej škorice
- 1 PL hnedého cukru
- 2-3 PL vody

Sušienky rozdrvíme, orechy rozmixujeme a všetko zmiešame s roztopeným maslom. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a sušienkovú zmes na dno a trochu aj na boky poriadne natlačíme. Odložíme do chladua medzitým si pripravíme plnku. Mascarpone zmiešame s kyslou smotanou, pridáme výživu, vajíčka, cukor, škoricu a škrob. Dobre vymiešame na hladký krém, ktorý vylejeme na sušienkový základ. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov asi 60 minút.
Keď koláč vychladne, dáme ho aspoň na 2 hodinky do chladničky a potom spravíme ešte polevu. Jablká ošúpeme, vyberieme stred a pokrájame na tenké plátky. Tie opražíme na masle asi 3 min. Keď sú už jablká studené, poukladáme ich na cheescake a polejeme polevou, ktorú si pripravíme nasledovne: výživu na panvici zmiešame s cukrom, škoricou a vodou a privedieme k varu. Miešam, kým nevznikne hustá omáčka.


Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára