Tak opäť rizoto, tentokrát trochu netradičné ingrediencie, ale ako vždy, experimentovanie stálo za to.
- 300 g ryže na rizoto
- 125 g údeného lososa
- 2 väčšie ružičky brokolice (nemusí byť)
- nastrúhaná kôra a šťava z pol citróna
- 3 vetvičky čerstvého tymiánu
- 1 l vývaru
- 1 dl bieleho vína
- 1 menšia cibuľa
- olivový olej
- 1 PL masla
Na olivovom oleji si opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme ryžu a pražíme, kým nie je sklovitá. Podlejeme vínom. Až keď sa víno odparí, pridávame postupne po žufanke vývaru a miešame vždy, pokým sa vývar neodparí. Brokolicu si nakrájame na malé kúsky a asi v polovici varenia ryže ju pridáme k rizotu. Keď už máme len 2 žufanky vývaru, pridáme citrónovú kôru a šťavy, nakrájaného lososa a lístočky tymiánu. Za občasného miešania dovaríme a odstavíme z plameňa.. Necháme dojsť pod pokrievkou, ale ešte predtým pridáme maslo, ktoré necháme v rizote roztopiť. Pred podávaním premiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára