Budeme potrebovať:
- 2 väčšie kúsky kuracích pŕs
- asi 8 šampiňónov
- 1 pór alebo zväzok jarnej cibuľky
- 1 lyžica masla
- muškátový oriešok
- 1 vetvička tymianu
- 2 lyžice kyslej smotany
- 1 lyžica hladkej múky
- 2 lyžičky horčice
- 300 ml kuracieho vývaru (môže byť aj z kocky)
- lístkové cesto
- 1 vajíčko
- olivový olej
- soľ
Kuracie prsia nakrájame na kocky a dáme na panvicu s olivovým olejom. Osolíme, okoreníme, pridáme lyžicu masla. Pór nakrájame na tenké kolieska, pridáme k mäsu a premiešame. Pridáme trochu muškátového orieška a tymianové lístky. Šampiňóny nakrájame na tenké mesiačiky, pridáme k mäsu a premiešame. Teraz pridáme smotanu, múku, horčicu a vývar, poriadne premiešame, znížime plameň a necháme variť, kým mäso nezmäkne a kým sa nám vývar neodparí, aby nám zostala hustejšia omáčka. Zmes potom dáme do zapekacej formy, na ňu dáme lístkové cesto, ktoré potrieme vajíčkom (ja som zrovna nemala doma lístkové, tak som dala štrúdľové) a dáme zapiecť do rúry pri 200 stupňoch na asi 15 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára