piatok 23. januára 2015

Viedenské punčové koláčiky

Pôvodne som síce hľadala recept na punčovú tortu, ale priplietli sa mi do cesty tieto koláčiky, ktoré sa mi zdali, že v porovnaní s kúskom torty nebudú až takým hriechom, ak ich spravím menšie :)

Asi na 24 kúskov budeme potrebovať:
cesto:
- 16 lyžíc zmäknutého masla
- 100 g mletých mandlí
- 70 g práškového cukru
- 250 g hladkej múky
plnka:
- upečené odrezky z cesta
- 4 lyžice marhuľového džemu
- 50 g mliečnej čokolády
- 2 lyžice rumu
- 2 lyžičky strúhanej pomarančovej kôry
- 2 lyžičky strúhanej citrónovej kôry
- 1 punčová poleva Dr. Oetker

Zo všetkých ingrediencií na cesto vypracujeme cesto, ktoré po častiach rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm. Ak sa bude cesto pod valčekom rozchádzať, stačí ho opäť spevniť prstami - utľapkať a spojiť. Z cesta vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170 stupňov asi 8 minút. Netreba zabudnúť upiecť aj pár odrezkov z cesta (z asi 1/8 cesta), tie budú potom súčasťou plnky. Prinajhoršom rozmrvíme pár upečených koliesok :). 

Upečené kolieska uložíme rovnou stranou nahor, na ktorú lyžičkou nanesieme plnku a spojíme s druhým kolieskom.. Tú si pripravíme tak, že roztopenú čokoládu zmiešame s džemom, rozmrvenými upečenými odrezkami z cesta, rumom, pomarančovou a citrónovou kôrou.  
Zlepené kolieska polejeme punčovou polevou pripravenou podľa návodu na obale.









Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára