piatok 23. januára 2015

Slaný koláč s pórom

Budeme potrebovať:
- 150 g celozrnej špaldovej múky
- 100 g pohánkovej múky (ak nemáme, tak všetku špaldovu)
- 80 g masla
- 100 ml bublinkovej minerálky
- 2 lyžice sezamu
- soľ
- 2 väčšie póry
- olivový olej
- sušené paradajky
- 1 šľahačková smotana (250 ml)
- 3 vajíčka
- strúhaný syr

Z múky, masla, minerálky, 1 L sezamu a trošku soli vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na plát veľkosti formy, zväčšený o okraj. Formu potrieme maslom a vysypeme jemne sezamovými semiačkami. Cesto dáme do formy, trochu pritlačíme, aby sa sezam nalepil na cesto. Pór umyjeme, nakrájame na tenké kolieska a na troche olivového oleja ho orestujeme. Rovnomerne rozložíme na cesto, pridáme na menšie kúsky nakrájané sušené paradajky a zalejeme zmesou šľahačkovej smotany vymiešanej s vajíčkami. Na vrch nastrúhame syr a dáme piecť do vyhriatej rúry (160 stupňov) na asi 15 minút. Koláč je hotový, keď už vnútro netečie.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára