pondelok 29. decembra 2014

Mrkvovo-špaldové tyčinky

No a teraz niečo na silvestrovské chrumkanie, pri ktorom nebudete mať až taký pocit viny :)

Budeme potrebovať:
- 150 g na jemno nastrúhanej mrkvy
- 280 g špaldovej múky
- 50 ml olivového oleja
- 50 ml vody
- 1 vajíčko
- soľ, korenie
- sezamové semienko/rasca/bylinky na posypanie

K nastrúhanej mrkve pridáme múku, olej, vodu a polovicu rozmiešaného vajíčka (druhú použijeme na potretie cesta). Vypracujeme cesto (ak je riedke, pridáme ešte múku), ktoré vyvaľkáme na plát hrubý 3-4 mm. 


Potrieme ho vajíčkom, osolíme, okoreníme a posypeme sezamom/rascou, kto čo má rád. Nakrájame tyčinky, a upečieme ich na plechu vystlaným papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 175 stupňov asi 15 minút. 



















Zapíjame vínom :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára