piatok 23. januára 2015

Steaky z bravčovej panenky s glazovanou mrkvou

Po dlhej dobe som dostala chuť na seriózne mäso, tak to vyhrala panenka, ktorá bola v obchode zrovna v akcii :)) Povedala som si, že už s ňou len niečo urobím, veď hríbiková omáčka to istí ... No nedalo mi, trochu som surfovala, dala pár receptov dokopy a tu je výsledok.
Budeme potrebovať:
- 700 g bravčovej panenky
- 4 väčšie mrkvy
- 2 lyžice medu
- 1 vetvička tymianu
- Maggi šťava k bravčovému mäsu 
- 2 vetvičky rozmarínu
- olivový olej
- soľ, čierne korenie

Panenku odblaníme a nakrájame na asi 8 cm valčeky. Tie postavíme kruhom nadol a dlaňou valček stlačíme na steak hrúbky asi 2 cm. Všetky steaky zľahka pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, a okoreníme. Rozmarínové lístky jemne vtlačíme do mäsa a necháme marinovať asi 5 min. Na rozohriatu grilovaciu panvicu dáme steaky s rozmarínovou stranou smerom dole a grilujeme pokým sa steak neuzavrie, aby zostal vo vnútri šťavnatý a mäso po obvode začne belieť. Potom steaky otočíme a dogrilujeme. Z každej strany to trvá asi 3 min. Steaky preložíme do zapekacej misy, rúru zohrejeme na 200 stupňov a steaky ešte dáme zapiecť na 7-8 minút. Medzitým si očistíme mrkvu, nakrájame ju na tenké hranolčeky a na olivovom oleji orestujeme. Po asi 4 minútach pridáme med, soľ, korenie, tymianové lístky a restujeme ďalej. Keď už je mrkva mäkká, vyberieme ju z panvice a do panvice prilejeme vodu, v ktorej rozpustíme Maggi šťavu. Ja som ju však doma nemala, tak som vo vode rozmiešala trochu Maggi bujónu, no omáčka nebola dostatočne hustá, čo však na celkovej chuti jedla vôbec nevadilo. Omáčku prevaríme a zalejeme ňou steak s mrkvou.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára