utorok 1. novembra 2016

Karfiolová ryža s brokolicou a hovädzím

Toto je celkom vydarený recept na ľahkú večeru. Ak máte tlakový hrniec, tak to celé trvá len pol hodinu.
Budeme potrebovať (4 porcie):
- 600 g hovädzieho mäsa nakrájaného na tenké pásiky
- 1 menšia brokolica
- 1 menší karfiol
- 2 ČL sójovej omáčky
- 2 ČL hnedého cukru
- soľ
- čierne korenie

Hovädzinu opražíme, osolíme a okoreníme, podlejeme vodou a dusíme v tlakovom hrnci cca 15 minút. Mäkké mäsko potom presypeme do panvice, ak treba, podlejeme vodou, a pridáme brokolicu nakrájanú na malé ružičky, sójovú omáčku a cukor. Spolu varíme 3-4 minúty. Karfiol umyjeme, rozdelíme na ružičky a v sekáčiku ho rozmixujeme na malé kúsočky, ktoré vyzerajú ako zrnká ryže. Pridáme k mäsu a brokolici, povaríme ešte 3-4 min, dosolíme a dokoreníme. A hotovo!



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára