Budeme potrebovať:
Cesto:
- 40 g trstinového cukru
- 150 ml slnečnicového oleja
- 100 ml mlieka
- 50 g hladkej špaldovej múky
- 200 g celozrnej špaldovej múky
- 150 ml bieleho jogurtu
- 2 ČL prášku do pečiva
- 45 g javorového sirupu
- šťava z 1 pomaranča
- 5 PL nemletého maku
- 10 ks nasekaných vlašských orechov
- 200 g strúhanej tekvice hokkaido (aj so šupou)
Poleva:
- šťava z 1 pomaranča
- džem
Vareškou zmiešame cukor, olej a mlieko (zrovna som doma žiadne nemala, tak som si zarobila sušený kokosový nápoj), pridáme múku, prášok do pečiva, premiešame. Potom zapracujeme jogurt, premiešame, pridáme mak a orechy. Cesto je trochu husté, šťava z pomaranča to jemne napraví. Napokon pridáme tekvicu. Rúru si predhrejeme na 175 stupňov. Formu vymastíme kokosovým olejom a vysypeme špaldovou múkou. Ceste do formy rozotrieme a dáme piecť na cca 45 minút.
Ja som to po 10 minútach radšej prikryla alobalom a až na posledných 10 min som ho dala dole. Cesto nie je skoro vôbec sladké, ale poleva to vylepší. Ešte horúci koláč popicháme vidličkou a vylejeme na ňho šťavu z polovice pomaranča. Zbytok šťavy rozmiešame s džemom a natrieme na koláč. Džem môže byť marhuľový, ja som doma mala hruškový a pomarančový, tak som ich zmixovala. Necháme hodinku odstáť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára