Budeme potrebovať:
- 1 menšiu tekvicu hokkaido
- olivový olej
- tymián (najlepšie čerstvý, môže byť aj sušený)
- soľ, čierne korenie
Tekvicu umyjeme, vyberieme semiačka a vnútro a nakrájame na asi 8 mm hrubé hranolčeky (ja som ich prekrojovala ešte aj po "hrúbke"). Rúru si predhrejeme na 175 stupňov. Plech vystelieme papierom na pečenie, hranolky naň uložíme, polejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a posypeme lístkami tymiánu. Rukami premiešame a potom pekne naukladáme vedľa seba. Dáme piecť na cca 30 min, počas pečenia môžme hranolky otočiť. Hotové sú, keď už sú miestami hnedé.
Podávame horúce i vychladnuté :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára