nedeľa 26. októbra 2014

Cviklové rizoto s parmezánom a orechami

Tak toto rizoto prekvapilo na plnej čiare, obávala som sa, čo z toho bude, predsa len, spojené chute vyzerali netradične, ale oplatilo sa. Bola to mňamka. A ešte aj zdravá! :)

Na 4 porcie budeme potrebovať:
- 1 l zeleninového vývaru
- asi 400 g varenej cvikly
- olivový olej
- 1 červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 300 g ryže na rizoto
- 100 ml červeného vína
- strúhaný parmezán
- trochu masla
- hrsť nasekaných vlašských orechov
- bylinky podľa chuti (tymian, bazalka...)
- soľ, mleté čierne korenie

Cviklu dôkladne umyjeme (nešúpeme!) a predvaríme. Vychaldnutú ošúpeme a pokrájame na malé kocky alebo pretlačíme na zemiakovom koliesku s mriežkou. Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak, opražíme. Pridáme ryžu, opražíme do sklovita a podlejeme vínom. Miešame až pokým sa víno nevsaje. Pridáme cviklu, nasekané bylinky a podlievame vývarom, až pokým nie je ryža hotová. Po odstavení primiešame do rizota nastrúhaný parmezán a nasekané orechy, všetko dobre premiešame. Nakoniec pridáme ešte 3 plátky masla a pod pokrievkou necháme dojsť. 

Dochutíme soľou a korením. Červené víno k tomu, dokonalé. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára