Keď máte chuť na lososa a neviete čo k nemu, určite vyskúšajte tento recept, cuketové ragú je famózne a pritom tak jednoduché.
Na 2 porcie budeme potrebovať:
- 2 menšie cukety
- 2 filety z lososa
- asi 8 cherry paradajok
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 dl bieleho suchého vína
- čerstvú bazalku
- trochu masla
- soľ, čierne korenie
- olivový olej
- čerstvý tymián - 2 vetvičky
- šťava z 1/2 citróna
Cukety umyjeme, vysušíme, odkrojíme konce a nakrájame na tenké kolieska. 3 strúčiky cesnaku olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Na panvici rozpálime olivový olej a cesnak orestujeme dozlatista. Pridáme cuketu, osolíme, okoreníme a opekáme asi 3-4 min. Podlejeme vínom a necháme krátko povariť. Pridáme paradajky a pár lístkov bazalky. Dusíme spolu kým nie je cuketa mäkká. Odstavíme a pridáme trochu masla na zhustenie a dobre premiešame.
Filety zbavíme kože, osolíme a okoreníme z oboch strán. Na panvici roztopíme maslo, filety opečieme z 1 strany a pridáme zvyšný cesnak (prekrojený na 1/4-tiny) a vetvičky tymiánu. Opečieme aj zo zvyšných strán, no nie veľmi, aby losos zostal šťavnatý.
Pridať popis |
Pred servírovaním lososa ešte pokvapkáme citrónovou šťavou a uložíme ho na cuketové ragú. Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára