nedeľa 26. októbra 2014

Mexické ragú s tortilami

Opäť vydarený recept z dielne Marcela Ihnačáka, ktorý som trošku upravila, aby to bolo ešte rýchlejšie a (predpokladám) rovnako chutné.

Na 4 porcie budeme potrebovať:
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 1 plechovka miešanej fazule s kukuricou (napr. z Lidla)
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 malý paradajkový pretlak
- 2 červené papriky
- 1 čili paprička
- 1 dl zeleninového vývaru
- soľ, korenie, olivový olej
- tortila placky

Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno a opražíme na olivovom oleji. Pridáme mleté mäso, dôkladne opečieme, treba dávať pozor, aby nevznikli veľké hrudky. Ochutíme soľou a korením, pridáme papriku nakrájanú na tenké pásiky a podlejeme vývarom. Dusíme asi 10 - 15 min, pridáme fazuľu s kukuricou z plechovky (spolu s nálevom), nakrájanú čili papričku, pretlak a ešte spolu podusíme, kým nie je paprika dostatočne mäkká. 
Tortilu krátko opečieme na suchej panvici do chrumkava a nakrájame na trojuholníky. 


Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára