Tak som zase raz vyskúšala Marcelov recept, lákali ma zelené fazuľky, ktoré ja fakt môžem, aj keď jeden by si povedal, že prečo som nespravila len fazuľky :). Ale tak bolo aj mäsko a bolo ho dosť aj na 3 dni.
Na 4 porcie budeme potrebovať:
- 850 g morčacích prsných rezňov v celku
- 1/2 tekvice hokkaido
- olivový olej
- soľ, čierne korenie
- čerstvý tymian
- 1 mozzarella
- 3 lyžice masla
- 5 strúčikov cesnaku
- rozmrazené fazuľové lusky
- petržlenová vňať
Tekvicu ošúpeme, rozkrojíme na polovicu, dužinu vyberieme a nakrájame na kocky. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom, jemne osolíme a okoreníme a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 15 minút.
Medzitým si očistíme mäso, rozrežeme tak, aby sme dostali čo najväčší kus v celku, naklepeme ho, osolíme a okoreníme. Do stredu poukladáme upečenú tekvicu, na ňu natrháme kúsky mozzarelly. Mäso zrolujeme do tvaru rolády a dáme do alobalu, ktorý sme v strede po dĺžke potreli maslom. Mäso zrolujeme do alobalu, ten na koncoch dobre zatočíme a dáme ešte do druhej vrstvy alobalu. Preložíme na plech, do jeho 1/3 dáme vodu a pečieme v rúre asi 40 minút.
Ešte si pripravíme fazuľové lusky. Na panvici rozohrejeme olivový olej s trochou masla, pridáme na drobno nasekaný cesnak a orestujeme ho do zlatista. Pridáme fazuľové lusky, ktoré orestujeme asi 2-3 minúty. Na záver dochutíme petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára