Tento recept od Marcela Ihnačáka z Lidl kuchyne som už robila niekoľkokrát, ani teraz nesklamal a dopredu som si povedala, že to nafotím a dám sem, lebo to fakt stojí za to.
Na 2 porcie potrebujeme:
asi 150 g čerstvého lososa
asi 250 g zemiakových gnocchi
10 ks cherry paradajok
1 pór (biela časť)
2 veľké strúčiky cesnaku
30 g masla
2 lyžice olivového oleja
50 ml suchého bieleho vína
soľ, čierne korenie
hrsť čerstvých bazalkových lístkov
Rozpálime si olivový olej, pridáme polovicu masla. Keď je maslo rozpustené, pridáme nakrájaný pór a cesnak, ktoré orestujeme. Osolíme a okoreníme. Lososa zbavíme kože, umyjeme, vysušíme a pokrájame na kocky, ktoré pridáme k póru. Chvíľku spolu opekáme (asi 2 min).
Cherry rajčinky prekrojíme na polovice (ja som prekrojila na štvrtinky, keďže som mala väčšie rajčinky) a pridáme ich na panvicu. Restujeme kým nezmäknú. Podlejeme vínom a keď sa alkohol vyparí, pridáme zvyšné maslo, ktoré nám omáčku trošku zhustí a zjemní. Nakoniec ešte pridáme šťavu z citróna.
Medzitým si v slanej vode uvaríme gnocchi (ja som mala polotovar z Billy, majú ich aj v Lidli), trvá to len 2-3 minútky. Uvarené gnocchi pridáme na panvicu a opatrne zmiešame.
Podávame s čerstvou bazalkou a orchideou :). Ale nie, lepší bude pohár vína.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára