Na cesto budeme potrebovať:
- 2 šálky polohrubej múky
- 1 šálka kryšt. cukru
- 2 vajcia
- pol šálky oleja
- 1 šálka mlieka
- 2 lyžice kakaa
- 1 prášok do pečiva
Na krém potrebujeme:
- 500 g tvarohu
- 200 ml kyslej smotany
- 1 vanilkový cukor
- 50 g prášk. cukru
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 1 balíček prášk. želatiny
- 50 ml mlieka
- 350 g malín
- strúhaná čokoláda na ozdobenie
Múku zmiešame s cukrom a práškom do pečiva, pridáme vajcia, olej a mlieko. Cesto vyšľaháme a polovicu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do druhej polovice pridáme kakao, premiešame a nalejeme na svetlé cesto. Pečieme asi 20 minút pri teplote 180 stupňov.
Počas pečenia si môžme pripraviť krém: tvaroh, kyslú smotanu, vanil. a prášk. cukor spolu vymiešame, pridáme vyšľahanú šľahačku. V mlieku necháme napučať želatinu, pripravíme podľa návodu, 2 lyžice krému vmiešame do želatiny, potom ďalšie 2 a napokon celú želatínovú zmes vmiešame do krému.
Na vychladnuté cesto poukladáme maliny, potrieme krémom, zarovnáme a na vrch nastrúhame čokoládu. Necháme v chladničke aspoň celú noc.
Podávame s kávičkou :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára