sobota 13. septembra 2014

Cisársky trhanec

Po krátkom výlete v Rakúsku a na radu kamaráta Janka mi nedalo neskúsiť tento rýchly recept na sladkú večeru/raňajky.

Na 2 porcie budeme potrebovať:
hrsť hrozienok
2 a pol PL rumu
2 vajíčka
1/2 vanilkového cukru
1 PL kryšt. cukru
štipka soli
125 g hl. múky
250 ml mlieka
25 g masla

Hrsť hrozienok necháme namáčať v rume asi na pol hodinu. Žĺtka vyšľaháme s vanil. a kryštálovým cukrom a štipkou soli. Vmiešame múku, mlieko a rozpustené maslo. Bielka vyšľaháme a pridáme k cestu. Nakoniec pridáme hrozienka bez rumu. 


Na panvici rozpustíme maslo a nalejeme cesto asi 1 cm vysoké. Upečieme z oboch strán do zlatista a obracačkou rozštvrtíme. Štvrťky natrháme na malé kúsky, posypeme trochou kryšt. cukrom a necháme skaramelizovať. 










Podávame posypané práškovým cukrom, ako prílohu kompót (ja som práve žiaden nemala, tak som si naservírovala smotanový krém s ananásom a kokosom z Lidla :)) 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára