Nejak sa mi doma nakopil baklažán, tak som rozmýšľala, čo s ním a pomohol google :) Tento recept som našla na http://www.theguardian.com a dobre mi tak! Naozaj to stalo za to! :)
Na 4 porcie budeme potrebovať:
- 2 baklažány
- 3 menšie paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
- 350 g mletého mäsa (ja som dala zmes bravčového a hovädzieho)
- 1 vajíčko
- 1 cibuľa
- 1 zemiak
- petržlenová vňať
- 1 dcl kurací vývar
- olej, soľ čierne korenie
- trochu mandľových lupienkov alebo píniových orieškov
Baklažán nakrájame na kolieska, posolíme, necháme na chvíľu vypotiť a potom ho na grilovacej panvici z oboch strán ugrilujeme. Keď máme hotovo, ugrilované kolieska pokrájame na menšie časti. Teraz si pripravíme mäsové guľky: do misy dáme mäso, vajce, nakrájanú cibuľu a petržlenovú vňať, nastrúhaný zemiak, lyžičku soli a podľa chuti čierne korenie. Dobre premiešame a sformujeme guličky vo veľkosti ping-pongových loptičiek. Rúru zohrejeme na 160 stupňov. Na panvici si rozpálime olej a guličky z každej strany prudko opečieme. Do zapekacej misy dáme ugrilované kúsky baklažánu, primiešame nakrájané paradajky, rozpučený cesnak, na vrch dáme mäsové guľky. Zmes polejeme vývarom a pečieme v rúre prikryté alobalom asi 40 minút. Nakoniec dáme alobal dole a pečieme ešte asi 10-15 min.
Podávame posypané upraženými orechami a nakrájanou petržlenovou vňaťou (na ktorú som ja zabudla :)).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára